search error_outline

Om oss

Vi lägger stor vikt vid utevistelse och rörelse. Hos oss är både barnen och pedagogernas hälsa och välbefinnande är en viktig del i det dagliga arbetet.

Vid förskolan finns flera inbjudande lekparker och Pålsjö skog. Vi har även gångavstånd till Fredriksdal och till stranden. Det är platser som vi ofta besöker.

I vårt hälsoarbete ingår även bra kost. Vår förskola har eget kök med två erfarna kokerskor som serverar hemlagad mat varje dag. Vi äter även mindre socker och mer frukt och grönsaker.

Lära genom lust och glädje

Vår förskola erbjuder en trygg och harmonisk miljö där det finns utrymme för glädje och humor. Att känna trygghet och tillit är en förutsättning för att vi alla ska kunna trivas. Vi vill att ditt barn ska utvecklas och inspireras både socialt, emotionellt och intellektuellt. Genom lek, drama, sång och musik, skapande och kultur vill vi inspirera och väcka barns nyfikenhet om hur saker och ting hänger ihop och fungerar.

Fakta om oss

På Stattena förskola finns fem avdelningar: Grön, Blå, Röd, Gul och Solen. På avdelning Röd och Gul går de yngre barnen. På avdelning Blå och Grön går de äldre barnen. På Solen går de som är 3–5 år. Vi har hög andel utbildade förskollärare.